PROGRAMA

>> Descarrega’t el programa (PDF)

10.30 h Presentació de la jornada

A càrrec de Maria Rosa Lloret, directora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona; Jordi Lon, periodista i gestor cultural; Adolfo Sotelo, degà de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

11.00 h Sessió inaugural:

L’eclosió de la nova dramatúrgia catalana

A càrrec de Sergi Belbel, dramaturg i director teatral. Presenta: Marina Gustà, professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona.

12.30 h Taula rodona:

La narrativa catalana al tombant del segle XXI. Evolució, reptes, perspectives

Amb: Eugènia Broggi, editora; Àlex Broch, crític literari i editor; Maria Dasca, professora d’estudis catalans a la Universitat de Harvard (via skype). Modera: Josep M. Domingo, professor de literatura catalana a la Universitat de Barcelona.

14.00 h Descans

16.00 h Represa:

L’EPAC i el Cicle de Poesia Catalana Contemporània a la UB, 20 anys després

A càrrec de Mar Olivé, professora de llengua i literatura catalanes; Jordi Lon, periodista i gestor cultural.

16.30 h Taula rodona:

La poesia catalana al tombant del segle XXI. Evolució, reptes, perspectives

Amb: Glòria Bordons, professora de llengua i literatura catalanes i la seva didàctica a la Universitat de Barcelona; Andreu Gomila, poeta i periodista; Oriol Izquierdo, escriptor i gestor cultural, professor de literatura a Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Modera: Glòria Casals, professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona.

19.00 h Recital de cloenda:

Sebastià Alzamora, Mireia Calafell, Enric Casasses, Teresa Colom, Josep Pedrals, Maria Sevilla. Txell Lasheras canta Montserrat Abelló.

Lloc: Aula capella, Facultat de Filologia (edifici històric de la Universitat de Barcelona. Plaça de la Universitat).

Entrada lliure a totes les activitats.

La Jornada està reconeguda com a 10 hores de formació per als professors de llengua i literatura catalana a través de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona. >> Informació i inscripcions al web de l’ICE.

També s’ofereix com a activitat complementària dins els estudis de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. >> Informació al web del Departament.

>> Descarrega’t el programa (PDF)

Deixa un comentari